2023. március 25-én, szombat délelőtt rendezték meg az Arany János magyarverseny országos döntőjét Budapesten, az ELTE Lágymányosi Campus Déli Tömbjében. A Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola (Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium) három 6. évfolyamos és egy 5. évfolyamos diákja: Bujdosó Zoé, Csiszér Zsófia, Gyurkovics Attila Kristóf és Fábián László jutott tovább kimagasló eredményével az országos döntőre, ahová az országból 63 és 58 diák kapott meghívást az 5-6. évfolyamból.

Az Arany János magyarverseny feladatai igen sokféle területet érintenek: versszöveg ismeret, verstan, költői képek, helyesírás, szófajtan, jelentéstan, hangtan, nyelvhelyesség, szólások és közmondások, régi magyar kifejezések, mesterségek ismerete, szókincsbeli jártasság.

A Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola kiváló magyaros diákjai az országos döntőn is bizonyították a magyar nyelv és irodalom iránti elkötelezettségüket, kiemelkedő tudásukat: mind a négyen bekerültek a legjobb tíz közé! Nemcsak iskolánk és Gyula városa, hanem egész Békés megye méltán lehet büszke kimagasló teljesítményükre:

Bujdosó Zoé: 3. helyezett

Gyurkovics Attila: 5. helyezett

Fábián László: 8. helyezett

Csiszér Zsófia 9. helyezett

Szívből gratulálunk Zoénak, Zsófinak, Attinak és Lacinak kitartó, töretlen szorgalmukhoz, s további örömteli ismeretszerzést, és az állhatatos munka gyümölcseit: sok sikert, szép eredményeket kívánunk Nekik a továbbiakban is!