Megyei döntőbe került a Szent Antal Katolikus Általános Iskola és Óvoda Tiszaszigeti 5. osztályos csapata a Hungarikum vetélkedőn.

Csongrád-Csanád Vármegye Önkormányzata a hungarikumok és nemzeti értékek, ezen belül különösen a Csongrád-Csanád vármegyei nemzeti értékek témakörben vetélkedőt szervezett általános iskolák felső tagozata, továbbá középiskolások számára. Az első fordulóban hungarikumokhoz, nemzeti értékekhez kapcsolódó – kvízkérdésekre kellett válaszolni, online 45 percen belül. Erre a feladatra a megadott internetes oldalakon lehetett felkészülni. A játék másik részeként a csapatok kreativitását értékelték: olyan figyelemfelkeltő plakátot kellett tervezni, A3 méretben, amely felhívja az emberek figyelmét a megyénkben található nemzeti, települési értékekre.

A döntőbe mindössze 5 általános iskolás és 5 középiskolás csapat jutott be, így különösen nagy öröm volt számunkra a továbbjutás. A döntőnek az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark adott, otthont.

Tanítványaink egy nagyon gondolatgazdag, izgalmas vetélkedőn vehettek részt, térképbejárással, játékos elméleti és gyakorlati feladatokkal, úgy mint pl: fűszernövények felismerése illatról, célbalövés íjjal, mozaikkép kirakás, ételek felismerése, halak beazonosítása, a szélmalom működésének megismerése. A feladatok állomásait az emlékparkban szétszórva helyezték el, így a gyerekek céltudatosan, térképvázlattal ismerhették meg a területet.

Külön élményt jelentett, az iskola tanítványainak számára, hogy megnézhették a Feszty-körképet is, voltak köztük olyanok is, akik még nem látták ezt a monumentális alkotást. A jó hangulatú együttlétet az eredményhirdetés és a hungarikumokból összeválogatott ebéd zárta.

A Szent Antal Katolikus Általános Iskola csapata negyedik helyezést ért el, az intézmény méltán büszke tanítványaira, hiszen ők ötödikesként szerepeltek nagyon jól, olyan mezőnyben, ahol a résztvevők többsége a 7.-8.osztályos korosztályból került ki. A tanulók és tanárok szép ajándékokkal távoztak, többek között egy értékes és nagyon hasznos Hungarikum társasjátékkal. A Szegedi paprika csapat tagjai: Szűcs Emma, Ocskó Dominik, Kiss Gábor Kristóf, Ladó Eszter (aki a betegség miatt távol maradó Ladó Bianka helyett  szerepelt) 5. osztályos tanulók, a felkészítő tanárok: Bernáth Klára és Dobay Katalin.

Feladat indul!                                                      Hogy is illenek össze a képek…                      Ismerkedés az íjjal                                             Ki vagyok én?

 

    

Megérkezés                                                         Ünnepélyes megnyitó                                        Ünnepélyes díjkiosztó