Tisztelt Látogatónk!

Köszöntöm a Szent Gellért Katolikus Iskolai Főhatóság honlapján!

Amikor Dr. Kiss-Rigó László 2006-ban a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke lett, öt-hat intézmény tartozott a hálózatunkba. Ő hozta létre a Szent Gellért Katolikus Iskolai Főhatóságot, amelyhez fokozatosan egyre több és több intézmény csatlakozott. A legfontosabb a 2010–2011-es tanév volt, ebben az időszakban sok önkormányzat kért segítséget az egyházmegyétől, hogy segítsen megtartani a városuk, községük iskoláját, óvodáját.
Püspök úr egyfajta szolgálatnak tekinti, hogy ezeket a kisebb településeket megmentse, mert tudja, ahol nincs óvoda, és legalább alsó tagozat nem működik a településen, ott erőteljesebben jelenhet meg az elvándorlás. A megerősödő intézményeknek és az ott dolgozó pedagógusaink elhivatott munkájának köszönhetően minden gyerek a lakóhelyén lehet óvodás és ott ismerkedhet meg a tudomány alapjaival.
Napjainkban 31 igazgatóság alá tartozik 91 középiskolánk, általános iskolánk, óvodánk és bölcsődénk.
Küldetésünk, hogy a keresztény értékrendet valósítsuk meg az óvodától egészen a középiskoláig. A szeretet, egymás segítése, a közösség ereje határozza meg intézményeinket. Úgy érzem, a szülők örömmel veszik tudomásul, hogy itt vannak olyan közös programok, amelyeket áthat a keresztény értékrend, az Istenhit. Tapasztalatunk az, hogy mindezeknek köszönhetően olyan településeken is szívesen választják intézményeinket, ahol jelentős konkurencia működik.
Kollégáimmal azon fáradozunk, hogy gyerekeink számára a korszerű, sokrétű tudásanyagon kívül minden olyan feltétel rendelkezésre álljon, amely szükséges ahhoz, hogy magas színvonalú környezetben sajátíthassák el szakmai ismereteiket.
A szakmaiság, az elhivatottság, a hivatástudat mellett mindig ott van a szeretet. Ez segíti a pedagógusi munkát.

Ahogy  Don Bosco mondta:

„Járjatok a földön, lakjatok az égben. Ha a szeretet irányít, megtalálod minden számításodat.”

 

                                                           Dr. Lipcsei Imre

      főigazgató