A Bolyai János Matematikai Társulat hirdette meg idén is a március 14-i nemzetközi Pí-nap, más néven a matematika világnapja alkalmából a Matek az Utcán rendezvénysorozatot. Budapesten és négy vidéki városban, közöttük Szegeden is, a Széchenyi téren vonták be a járókelőket a matematikai tevékenységekbe.

A Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola és Óvoda pusztamérgesi általános iskolájában tanító Kávássyné Molnár Emese pedagógus és lelkes tanítványai csatlakoztak a programsorozathoz, logikai és kombinatorikai játékokat vittek ki az utcára. Az asztaloknál szorobánnal számolhattak, kirakhatták Hanoi tornyait és poliuniverzumokat is a vállalkozó kedvű járókelők.

„A gyerekek problémamegoldó képességét fejleszti a matematika, és ezeken a játékokon keresztül észre sem veszik, hogy az agytekervényeik beindulnak. Lehet hallani, ahogy pattogzik le a rozsda.” – mondta el pedagógusunk.

Emese néni tanítványai lelkesednek a matematika iránt, elmesélték, hogy Mesi néni miatt járnak a szakkörbe, aki kedves és sok matekos játékot játszik velük.

A programnak nagy sikere volt, sok kisdiák tette magát próbára az asztaloknál.

„A matematika annyira komoly szakterület, hogy egyetlen alkalmat sem szabad elmulasztanunk arra, hogy szórakoztatóbbá tegyük.” /B. Pascal/

https://www.delmagyar.hu/helyi-kozelet/2024/03/kivittek-a-matekot-az-utcara?fbclid=IwAR0sxnNKIBcU7DMwSFirDrBUD0q38wiSv6ZajhkZLY9x7lx1y9pTgXU28dY