Büszkén adjuk hírül az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda intézményünk általános iskolásainak sikereit.
A Fekvenyomó Diákolimpián lányoknál egyéni  2., 3., és 4.hely, míg a fiúknál egyéni 1., 3. és 10. helyen végzett az iskolánk. A fiú csapat a 2. helyen végzett!

A Torna országos diákolimpián az orosházi csapatunk a csapat 11.helyen végzett.

Fekvenyomás:

Március 23-án tartották meg Budapesten a Magyar Erőemelő Szövetség szervezésében a Fekvenyomó Diákolimpia Országos Döntőjét, melyen Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola tanulói is részt vettek egyéni, illetve csapatversenyben megmérettetve. A Szövetség fennállása óta a legnagyobb létszámú versenyét rendezte meg az idei tanévben. A mezőny nagyon erős volt, esetenként a korosztályhoz mérve egészen elképesztő teljesítményekkel.

A 6 fős csapatverseny tekintetében kissé hátrányból indultunk. Sajnálatos módon betegség és egyéb okok miatt csupán 4 fiú, és 4 leány tanulóval tudtunk elutazni a versenyre, amit tovább sújtott, hogy egyik tanulónk – minden próbálkozásunk ellenére – 10 dkg-mal kicsúszott a nevezett súlycsoportjából a mérlegelésen, így nem engedték elindulni.

Hosszú felkészülésünk sérülésmentesen, s jól sikerült. Mindegyik tanulónk rendkívül éretten, illetve keményen versenyzett, az előre tervezett célokat a versenyhelyzet miatt esetenként túl is szárnyalva. Csodálatos eredményeket értünk el.

Leány eredmények:

– 52 kg – Huszka Afrodité Ramóna 2. hely
– 69 kg Dani Lilla Petra 4. hely

– 76 kg Korányi-Gebura Adél 3. hely

Fiú eredmények:

– 53 kg Tóth Vajk Nimród 3. hely

– 59 kg Homoki Bence Dávid 3. hely
– 74 kg Oszadszky Patrik 10. hely

+ 120kg Bokros Dominik 1. hely

A fiú csapat emellett 2. helyen végzett a csapatversenyben, így csapatként is felállhattunk a dobogóra.

Felkészítő pedagógus: Gönci Tibor

Torna:

Országos XI. helyen végzett a III-IV. korcsoportos fiú Eötvös József Katolikus Általános Iskola tornászcsapata!

Gyűrű, ugrás majd talaj. Ebben a sorrendben kellett a gyakorlatokat bemutatni tanulóinknak. Önmagukhoz képest rendkívül szépen és pontosan kivitelezett gyakorlatokat láthattunk. Joggal lehetünk rájuk büszkék, hiszen megállták a helyüket az ország legjobb tornászai között.

Gratulálunk nekik!

A csapat tagjai: Kuri László, Czollner Ábel, Tóth Vajk Nimród, Homoki Bence

Felkészítő pedagógus: Almási Gyula testnevelő