Nemrég még a matematika világnapján találkozhattak a járókelők Kávássyné Molnár Emese pusztamérgesi pedagógusunkkal, aki akkor diákjaival a szegedi Széchenyi téren bizonyította be a nagyközönségnek, hogy a matematikának igenis létezik játékos oldala. A lelkes matematika tanárnő nemrég újabb projektbe fogott, amelynek eredményét hétfőn teszteltette kollégáival. A Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyében 11 tagintézménnyel működik, a tesztre Dócról, Öttömösről, Kömpöcről és Harkakötönyből is érkeztek pedagógusok.

Mivel a tagintézmények messze vannak egymástól, ritkábban találkoznak a kollégák. Ez a verseny kiváló arra is, hogy erősítsük az összetartást  – jegyezte meg Huszka Zoltánné igazgató .

A Medve Matek elnevezésű, debreceni kezdeményezéshez csatlakozva immár Pusztamérges utcáin is ott hever a matematika. Kávássyné Molnár Emese tíz helyszínes, online matematikai versenypályát alakított ki a templom környékén, ahol évente négyszer mérethetik majd meg magukat a diákok a logirintusban, az őszi és a tavaszi Medve matekversenyen és a pénzfutamon. A pusztamérgesi iskola diákjainak fele már most jelentkezett a kihívásra.

A tanárnő elmondta, a versenyfordulók kérdéseit a Medve Matek csapata állítja össze, azokhoz a diákok a mobiltelefonjukon férnek hozzá a versenypálya állomásain, például a kőkútnál, a templom bejáratánál vagy a kopjafánál. A feladatok csak a megadott koordináták észlelése esetén nyílnak meg, így noha online zajlik a verseny, mégis a természetben kell a diákoknak a feladatokat teljesíteniük.

Forrás: https://www.delmagyar.hu/helyi-kozelet/2024/05/az-utcan-hever-a-matek-pusztamergesen-galeria