A dóci Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola 1993. óta minden évben megszervezi a Dr. Beretzk Péter ornitológusról elnevezett természetismeretei és környezetvédelmi vetélkedőt. Idén sem volt ez másképp, ápr. 26-án ismét megrendezésre került a Dr. Beretzk Péter -Természetismereti és Környezetvédelmi Verseny, melyen 11 település (Szatymaz, Mórahalom, Pusztamérges, Öttömös, Hódmezővásárhely, Ópusztaszer, Harkakötöny, Kömpöc, Dóc) – főként egyházmegyei fenntartású – iskoláinak 3 fős csapatai vettek részt.
 
Az ünnepélyes megnyitó után közvetlenül Helt Enikő solymász tartott izgalmas bemutatót, ahol a gyerekek megismerkedhettek többféle vadászatra beidomított madárral. Hallhattak életmódjukról, szokásaikról, idomításukról. Sőt, végül óvatosan meg is simogathatták a madarakat.
Ezt követően a csapatok – a már megszokott módon – elindultak az állomásokra, ahol különböző érdekes, természethez köthető, játékos, interaktív feladatokat kellett megoldaniuk.
Ebéd után a verseny izgalmas írásbeli feladatokkal folytatódott, melyeket szintén csapatban kellett teljesíteniük.
Az előzetesen kiadott versenyfeladat, az állomásokon elért pontszámok és a délutáni teljesítmény együttese alapján született meg az alábbi végeredmény:
I. helyezést ért el a szegedi SZTE Gyakorló Ált. Isk. csapata – ők vitték el a vándorkupát is, melyet háromszor kell elnyerni ahhoz, hogy végleg ott maradhasson.
II. helyezett lett – mindössze 4,5 ponttal lemaradva – a dóci katolikus ált. iskola csapata.
III. helyezést pedig a balástyai Munkácsy Mihály Katolikus Ált. Isk. csapata érte el.
 
Az eredményhirdetésen részt vett Farkas Sándor országgyűlési képviselő és Turda Gábor Dóc község polgármestere is.
A verseny feladatait Gémes Károlyné földrajz szakos tanár, igazgatóhelyettes állította össze.