2024. április 26-án került megrendezésre Szegeden, a Szegedi Tudományegyetem Központi épületében az SZTE Partneriskolái számára meghirdetett Juniorok Viadalának döntője. Ezen a vetélkedőn a Dél-alföldi régió 23 középiskolájának 4-4 fős csapatai vettek részt, minden iskolából azok, akik a saját iskolai fordulójukat megnyerték.

A kisteleki Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium és Technikumot Dianovszky Zalán 12. a, Czinkóczi Jerne, Botta-Dukát Bálint és Pap Botond  11. a osztályos tanulók képviselték. Előzetes feladatként a mezőgazdasági kar népszerűsítésére kellett készítenie a csapatnak egy plakátot, ami a 3. legjobban sikerült a mezőnyben, ezért különdíjban részesült a csapat.

A péntek délutáni döntőn a megnyitó után egy 15 állomásos „akadálypályán” kellett a csapatoknak végig menniük, ahol mindegyik feladat megoldására 5-5 percet kaptak. Ezek a feladatok az SZTE egy-egy karához kapcsolódtak, logika, ügyesség, műveltség témakörben.

Utána került sor a 30 perces Kahoot kvíz megoldására, ahol nemcsak a tudás, hanem a gyorsaság is nagy szerepet játszott a helyezések kialakulásában. Iskolánk csapata a kvíz első harmadában még a 3.-4 helyért csatázott, de a végén a nagyon előkelő 9. helyen zárta a fordulót.

A rendezvény fotói és a részletes eredmények az alábbi oldalon megtekinthetők:

https://juniorakademia.szte.hu/radnotisok-nyertek-az-idei-juniorok-viadalat/