Gyulai hatodikos és hetedikes NyelvÉSZeink a helyezettek között a Bendegúz Nyelvész országos döntőjén

„Anyanyelv. Nem véletlen, hogy a világ népeinek nagy részénél a nyelv fogalmát és jelentését az anyához kötik. A születés csodájához, az emberi test melegéhez, a szeretet mélységeihez, a hűséghez, féltéshez, a befogadáshoz, a teremtéshez. Az anyanyelv öröklött vagyonunk, sejtjeinkbe szövődő tulajdonunk, az anyanyelv egyenlő vállalt önmagunkkal. ”

/Dobos László/

  1. április 27-én, szombat délelőtt rendezték meg az Bendegúz Nyelvész országos döntőjét Szegeden, a Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégiumban.

A vármegyei fordulóból a Karácsonyi János Katolikus Általános Iskolából Fábián László 6. A,  Sárosi Tamás 6. B és Bujdosó Zoé 7. A osztályos tanuló jutott tovább kimagasló eredményével (vármegyei döntő 1. és 4. helyezettjeiként) az országos döntőre.

A megmérettetést igen komoly felkészülőmunka előzte meg.

A kérdések igen sokféle területét érintik a magyar nyelv tantárgynak: helyesírás, szófajtan, jelentéstan, hangtan, nyelvhelyesség, szólások és közmondások, régi magyar kifejezések, mesterségek ismerete, szókincs.

Az országos döntőn évfolyamonként közel 40 résztvevőből az első 15 helyezést díjazzák.

Bujdosó Zoé, Fábián László és Sárosi Tamás diákjaink az országos döntőn is bizonyították a magyar nyelv iránti elkötelezettségüket, kimagasló tudásukat:

Bujdosó Zoé 4. helyezett

Fábián László 5. helyezett

Sárosi Tamás 13. helyezett

Szívből gratulálunk, nagyon büszkék vagyunk Rátok!

Felkészítő pedagógusok: Károlyi Ágnes és Mári Zoltánné Mészáros Andrea