„ A becsület mindenek felett.” (Grosics Gyula)

2024.június 7-én került megrendezésre a Szent Gellért Fórumban az I. Egyházmegyei Labdarúgó Torna. A 16 csapatos tornát selejtezők előzték meg május hónapban három helyszínen. A hat továbbjutó iskola Szegeden mérkőzhetett meg egymással. A csapatokat 7-8.osztályos tanulók alkották.

A szegedi torna méltó helyszíne volt ennek az igazán színvonalas rendezvénynek. A rendezvényt dr. Lipcsei Imre főigazgató úr nyitotta meg, valamint a díjakat is ő adta át.

A csapatok a sorsolást követően a Diákolimpia szabályai szerint, hivatásos játékvezetők irányításával izgalmas mérkőzéseket játszhattak egymással.

Eredmények:

  1. Mórahalom
  2. Orosháza
  3. Kétsoprony
  4. Kaszaper
  5. Mezőtúr
  6. Szentes

A győztes csapat tagjai:

Bíró Bence
Hegedűs Zétény
Bálint Máté
Koncz Máté
Farkas Nimród
Kothencz Ádám
Molnár Bálint

A torna gólkirálya: Molcsán Szabolcs (Kétsoprony)

A torna legjobb kapusa: Bíró Bence (Mórahalom)

Az első helyezett csapat vándorkupát és aranyérmet kapott, valamint Szeged-Grosics Akadémia által felajánlott „Aranycsapat” labdát.

A második és harmadik helyezett csapatok szintén érmeket kaptak.

Minden résztvevő emléklappal és egy magyar futball-legendákról szóló könyvvel távozott a rendezvényről.

A rendezvény a visszajelzések alapján is nagyon sikeres volt és a sportág megszerettetésén túl remek alkalom volt arra, hogy az iskolák tanulói és pedagógusai megismerjék egymást. Hiszen ezen iskolák a Szeged-Csanád Egyházmegyéhez tartoznak. Így a torna több szempontból is értékes.

Hiszünk abban, hogy a sport erősíti az emberi kapcsolatokat és a tisztességes versenyt.

A nagy érdeklődésre és sikerre való tekintettel is folytatni kívánjuk a megkezdett labdarúgó torna sorozatot.

Az idei év azért is volt egy jó választás a kezdésre, mert a magyar válogatott hamarosan megkezdi szereplését az Európa Bajnokságon.

Köszönjük a testnevelők, edzők lelkiismeretes munkáját és a gyerekek sportszerű hozzáállását, a Szeged-Grosics Akadémia támogatását, valamint a Szegekif munkatársainak segítő közreműködését.

Mindenkinek szívből gratulálunk!